۳۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۸
کد خبر: ۶۰۳۶۴۹

مهمترین اخبار اقتصادی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸ | قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار

مهمترین اخبار اقتصادی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸ | قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار
قیمت سکه تمام‌بهار آزادی در بازار تهران امروز به ۴میلیون و ۷۴۰ هزار تومان و قیمت طلای ۱۸عیار هم ۴۲۸ هزار تومان ارزش‌گذاری شده است.
به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی شنبه ۳۱ فروردین ماه ۹۸ به شرح ذیل است:

افزایش بی‌سابقه ۴۴۶۴ واحد شاخص بورس تهران 
 
براساس اطلاعات مندرج در سامانه شرکت مدیریت فناوری بورس تهران شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز شنبه آخرین روز فروردین ۹۸ با افزایش بی‌سابقه ۴۴۶۴ واحد به رقم ۲۰۴ هزار و ۳۷۵ واحد رسید که در نوع خود یک رکورد جدید به حساب می‌آید.

شاخص کل با معیار هم‌وزن امروز ۱۱۸۹ واحد رشد کرده و به رقم ۴۰ هزار و ۶۵۲ واحد رسید.

ارزش روز بازار در بورس تهران امروز به بیش از ۷۸۳ هزار میلیارد تومان رسید. امروز معامله‌گران بورس تهران بیش از ۴ میلیارد ورقه بهادار، سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۲۴۹ هزار نوبت معامله و به ارزش بیش از ۱۲۱۳ میلیارد تومان معامله کردند.

امروز شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی ۱۲۸۶ واحد رشد کرده و به رقم ۵۸ هزار و ۹۱۰ واحد رسید، شاخص قیمت با معیار هم‌وزن ۸۲۹ واحد تقویت شده و به رقم ۲۸ هزار و ۳۴۶ واحد رسید؛ شاخص آزاد شناور با افزایش ۵۲۶۷ واحد به رقم ۲۳۰ هزار و ۸۲۲ واحد رسید؛ شاخص بازار اول بورس با افزایش ۳۱۶۶ واحدی به رقم ۱۵۳ هزار و ۲۴۲ واحد و شاخص بازار دوم در بورس تهران با افزایش ۹۴۶۶ واحد به رقم ۳۹۴ هزار و ۳۳۲ واحد رسید.

امروز عمده نماد‌های بورسی مانند، فارس، پارسان، شپدیس، وبملت، رمپنا، وغدیر، تاپیکو همگی در تقویت شاخص بورس اثرگذار بودند.

نماد‌های پربیننده بورسی شامل بانک تجارت، بانک ملت، سایپا، ایران خودرو، داده گستر عصر نوین، فولاد مبارکه اصفهان، پارس خودرو و گروه مپنا بودند.

بنا به این گزارش، امروز در فرابورس ایران نیز شاخص کل ۵۷ واحد رشد کرده و به رقم ۲۴۷۷ واحد رسید.

ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس ایران امروز به بیش از ۱۴۴ هزار میلیارد تومان رسید. معامله‌گران در فرابورس ایران امروز بیش از یک میلیارد ورقه، حق تقدم و سهام در قالب ۱۵۵ هزار نوبت معامله و به ارزش ۶۶۹ میلیارد تومان دادوستد کردند.

امروز نماد‌های عمده فرابورسی مانند مارون، ذوب، زاگرس، شاوان، هرمز، شرانل، شراز همگی در تقویت شاخص فرابورس اثرگذار بودند و نماد‌های پربیننده در فرابورس مربوط به شرکت‌های ذوب آهن اصفهان، نیروگاه زاگرس کوثر، سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، پتروشیمی زاگرس، صنایع کاغذ پارس، کشت و دامداری فکا، ریل‌پرداز سیر و صنایع کاغذ پارس و تجارت الکترونیک پارسیان کیش بوده‌اند.

امروز همچنین با پیام ناظر بازار، توقف نماد وآذر ۱ به علت افشای اطلاعات با اهمیت گروه الف انجام شد. نماد معاملاتی کپارسح و نماد بموتو ۱ به علت افشای اطلاعات با اهمیت گروه الف متوقف شد و نماد معاملاتی ومعادنح، کگلح بازگشایی شدند و همچنین نماد معاملاتی شیراز ۱ به علت افشای اطلاعات با اهمیت گروه ب متوقف شد.
________________________

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز
 
امروز در بازار آزاد قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید در قیمت ۴ میلیون و ۷۴۰ هزار تومان و سکه بهار آزادی طرح قدیم ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان معامله می‌شود.

در بازار آزاد هر قطعه نیم سکه بهار آزادی ۲ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی ۹۴۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

قیمت طلای ۱۸ عیار هم ۴۲۸ هزار و ۹۱۹ تومان ارزش‌گذاری شده است ضمن آنکه هر اونس طلا در بازار‌های جهانی با قیمت ۱۲۷۶ دلار معامله می‌شود.

بنا به این گزارش، صرافی‌های بانک‌ها هم‌اکنون قیمت دلار را برای فروش به مردم ۱۳ هزار و ۵۵۰ تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت ۱۳ هزار و ۴۵۰ تومان خریداری می‌کنند.

برهمین‌اساس طی روز جاری قیمت فروش یورو در صرافی‌های بانک‌ها، ۱۵ هزار و ۴۵۰ تومان اعلام شده است؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها ۱۵ هزار و ۴۰۰ تومان است.
________________________

وام مسکن افزایش یافت
 
سید مازیار حسینی، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: تقاضا برای پس‌انداز در صندوق پس‌انداز مسکن یکم وجود دارد؛ اما نرخ افزایش سپرده نسبت به گذشته کم شده است.

وی با اشاره به بازنگری در صندوق پس‌انداز یکم افزود: سیاست ما به سمت مسکن دار شدن خانه اولی‌ها است و برای این افراد، مسکن ۵۰ تا ۷۰ متری ایده آل است و با دریافت تسهیلات می‌توانند به تدریج واحد‌های خود را بزرگ‌تر کنند.

حسینی تصریح کرد: یکی از اقدامات وزارت راه و شهرسازی، تنوع بخشی سیستم‌های تأمین مالی است که در این میان، صندوق پس انداز مسکن یکم، یکی از روش‌های تأمین مالی است که علاوه بر آن درصدد هستیم تا روش‌های دیگر تأمین مالی همچون اوراق رهن مسکن، اوراق رهن ثانویه و رفتن از بازار پولی به سمت بازار سرمایه را، در دستور کار قرار دهیم.

وی افزود: در آینده نزدیک سبدی از روش‌های تأمین مالی را تهیه خواهیم کرد و در شورای عالی مسکن مطرح می‌شود؛ این در حالی است که تنوع بخشی در تأمین مالی بخش مسکن، باعث افزایش توانایی افراد برای خرید ملک می‌شود.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی یادآور شد: روش‌های تأمین مالی متعدد است که به طور مثال، شخصی برای سرمایه گذاری در بخش مسکن پول به میزان کافی ندارد در صورت شکل گیری صندوق‌های تأمین مسکن می‌تواند مثلاً پول ۱۰ متر از یک واحد از پروژه مسکونی را پرداخت کند و بعد از مدتی که پول ذخیره کرد، می‌تواند مثلاً یک واحد ۵۰ متری را طلب کند.

وی گفت: روش‌های تأمین مالی در بسیاری از کشور‌ها تجربه شده است و باید با تنوع بخشی مسکن، توانایی خانه دار شدن را افزایش دهیم.

حسینی ادامه داد: با افزایش تسهیلات مخالف نیستیم، اما باید این افزایش باعث تورم نشود.

وی خاطرنشان کرد: در پایان سال ۹۷ در شورای عالی پول و اعتبار، افزایش سقف تسهیلات تصویب شد و تسهیلات انفرادی در کلانشهر‌ها به ۱۰۰ میلیون تومان و زوجین به ۱۶۰ میلیون تومان رسید.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که چرا تسهیلات تنها ۱۵ درصد قیمت مسکن در شهر تهران را تأمین می‌کند؟ گفت: یک زوج می‌توانند با ۱۶۰ میلیون تومان مسکن مناسبی در شهر‌های جدید خریداری کنند.
________________________

۲ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان از بودجه ۹۷ به دستگاه‌ها پرداخت شد
 
محمدباقر نوبخت، رییس ‏سازمان برنامه و بودجه روز جمعه در حساب توییتری خود نوشت: «همانگونه که هفته پیش گفته بودم، دیروز نیز ۲ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان با استفاده از ظرفیت قانون بودجه ۹۷ برای ردیف‌های آموزش و پرورش (مطالبات فرهنگیان)، دانشگاه ها، ورزش و جوانان، بهداشت و درمان و سایر دستگاه‌ها پرداخت شد.»
 
بنا به این گزارش، نوبخت هفته گذشته و در تاریخ ۲۳ فروردین ماه هم در مورد پرداخت مطالبات دستگاه‌ها در توییتی نوشت: خوشبختانه توانستیم از موارد لغو شده تخصیص‌های لازم برای پرداخت سه هزار و ۷۳۷ میلیارد تومان به آموزش و پرورش، بخش بهداشت، دانشگاه‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی را صادر و ابلاغ کنیم. هماهنگی‌های لازم هم برای پرداخت ۲۱۰۰ میلیارد تومان دیگر به دستگاه‌های ذیربط انجام شده است.
________________________

سیل تاکنون ۳۳۰ میلیارد تومان به واحد‌های مسکونی خسارت زده است

پرویز خسروشاهی، قائم مقام بیمه مرکزی اظهار کرد: در سیل اخیر پروژه‌های بزرگی که تحت پوشش بیمه هستند هنوز برآورد خسارت نشده‌اند، اما میزان خسارت وارده بر واحد‌های مسکونی بر آورد شده که بالغ بر ۳۳۰ میلیارد تومان است.

وی تصریح کرد: با راه‌اندازی صندوق بیمه حوادث طبیعی مواجهه با حوادث غیرمترقبه از حالت برنامه‌ریزی‌نشده و اضطراری و به حالت برنامه‌ریزی‌شده و طبیعی تبدیل می‌شود.

قائم مقام بیمه مرکزی با بیان بسیاری از واحد‌های آسیب دیده در سیل از هیچگونه پوشش بیمه‌ای برخوردار نیستند، بیان کرد: برخی از ریسک‌ها دچار اصطکاک اطلاعاتی است. بیمه حوادث طبیعی در کنار بیمه شخص ثالث از جمله رشته‌هایی است که از مشکل اصطکاک اطلاعاتی رنج می‌بردند، یکی از پیامد‌های وجود اصطکاک اطلاعاتی در بازارها، عدم رشد قابل قبول آن بازارهاست و یکی از دلایل مهم نفوذ کم بیمه زلزله و سیل وجود همین اصطکاک‌های اطلاعاتی در بازار بیمه حوادث طبیعی است.

خسروشاهی افزود: به دلیل وجود اصطکاک‌های اطلاعاتی متاسفانه ضرورت تهیه بیمه نامه حوادث برای آحاد جامعه ما چندان درک نشده و این ریسک در بازار بیمه ما از اهمیت لازم برخوردار نیست.

وی عامل دیگر حضور کمرنگ بیمه در پوشش خسارت‌های ناشی از حوادث طبیعی را محدودیت سرمایه شرکت‌های بیمه عنوان کرد و گفت: داشتن سرمایه متناسب با تعهدات، یکی از مهمترین شاخص‌های بیمه گری سالم است و به همین خاطر بیمه گران به دلیل محدودیت سرمایه امکان ارائه سقف‌های بالای پوشش برای واحد‌های مسکونی و قبول تعهدات خارج از توان خود را ندارند.

سه عامل ضرورت راه اندازی صندوق بیمه حوادث طبیعی

خسروشاهی وجود اصطکاک اطلاعاتی، محدودیت توانگری مالی و ظرفیت نگهداری ریسک شرکت‌های بیمه را از عوامل مهم ضرورت راه اندازی صندوق بیمه حوادث طبیعی دانست و با اشاره به این مطلب که بخشی از حق بیمه صندوق توسط مردم و بخشی دیگر توسط دولت تامین خواهد شد، تاکید کرد: شرکت‌ها نمی‌توانند بیش از سرمایه و ظرفیت نگهداری خود ریسک بپذیرند برای مثال یک شرکت بیمه نمی‌تواند شهری را بدون اخذ پوشش‌های اتکائی لازم تحت پوشش بیمه قرار دهد که تعهد پوشش بیمه‌ای آن بیش از ۲۰ درصد سرمایه شرکت باشد.

قائم مقام بیمه مرکزی به تجربه برخی از کشور‌ها در زمینه اجباری کردن بیمه تمامی واحد‌های مسکونی در برابر حوادث طبیعی اشاره کرد و گفت: یکی از عوامل مهم درافزایش ضریب نفوذ بیمه حوادث طبیعی قانونی کردن خرید این بیمه‌نامه از سوی مردم است و آنچه در این زمینه رایج است و پاسخ هم داده تاسیس صندوق‌های بیمه حوادث طبیعی با پشتوانه کمک مالی دولت‌ها است.

وی از اراده دولت و مجلس برای راه اندازی صندوق حوادث طبیعی خبر داد و گفت: توانگری مالی صندوق برای تحت پوشش قرار دادن ریسک‌های موجود یک اصل مهم است و باید تمهیداتی فراهم کنیم تا به ازای خسارات احتمالی منابع کافی تامین شود.

عضو هیات عامل بیمه مرکزی با اشاره به چالش‌های رایج در صندوق‌های موجود در کشور نظیر صندوق‌های بازنشستگی و نظایر آن اظهار کرد: صندوق‌هایی نظیر صندوق تامین خسارات بدنی به این دلیل که منابع مشخصی از محل شخص ثالث دریافت می‌کنند، دچار مشکل نیستند و تجربه موفقی بوده‌اند، اما درصندوق‌هایی که به منابع ناپایدار وابستگی دارند، دچارچالش هستیم؛ بنابراین موفقیت صندوق بیمه حوادث طبیعی نیز در گرو پایداری منابع آن خواهد بود.

خسروشاهی اظهار داشت: در مقاطع بروز حوادث فاجعه‌آمیز، چون سیل و زلزله کمک‌های دولت و مردم که طبعا به طور عجله‌ای و شتاب‌زده و بدون هماهنگی و برنامه‌ریزی قبلی صورت می‌گیرد، نمی‌تواند رضایت عمومی را در حد قابل انتظار تامین کند؛ بنابراین راه اندازی و فعالیت قدرتمند صندوق بیمه حوادث طبیعی در گرو حمایت کامل دولت است.

وی ادامه داد: با توجه به این نکته که ایران کشوری حادثه خیز محسوب می‌شود و جزو ۱۰ کشور بلاخیز دنیاست و خسارات ناشی از حادثه‌های طبیعی در آن بسیار بالاست، تامین بخشی از منابع صندوق‌های بیمه‌ای باید از مسیر نظام بودجه صورت بگیرد.

۸۵ درصد از خسارت سیل اخیر تحت پوشش اتکایی بوده است

عضو هیات عامل بیمه مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود خسارات شرکت‌های بیمه در سیل اخیر را دارای پوشش اتکایی دانست و گفت: خوشبختانه شرکت‌های بیمه در نگهداری ریسک‌های فاجعه‌آمیز اصول بیمه‌ای را رعایت می‌کنند و در حادثه اخیر نیز بیش از ۸۵ درصد خسارات از پوشش اتکایی برخوردار بوده است.

وی در ادامه با قدردانی از همکاری‌های وزارت آموزش و پرورش به اقدامات زیربنایی این صنعت در زمینه توسعه فرهنگ بیمه در چند سال گذشته اشاره کرد و گفت: انعکاس مطالب و مفاهیم بیمه‌ای در ۸۶ عنوان از کتب درسی و ۱۵ میلیون نسخه از نشریات معتبر نظیر نشریه سراسری رشد و همچنین ترویج بیمه در مدارس و دانشگاه‌ها از فعالیت‌های موثر در زمینه تعمیم و همگانی سازی بیمه به شمار می‌رود.

قائم مقام بیمه مرکزی در ادامه رشد اندک بیمه‌های زندگی در کشور را از عوامل ضریب نفوذ نه چندان قابل قبول صنعت بیمه در کشور ارزیابی و نسبت به تلاش بیشتر فعالان بیمه برای افزایش ضریب نفوذ رشته بیمه‌های زندگی، تاکید کرد.

خسروشاهی با درخواست از همه مسئولان در دولت و مجلس و همچنین مردم برای کمک و همکاری جهت تأسیس صندوق بیمه حوادث طبیعی گفت: به جای اینکه در زمان وقوع سیل و زلزله همه نگران تأمین مالی خسارت‌های پیش‌آمده شویم و مردم و دولت به فکر کمک مالی به آسیب‌دیدگان باشند و این کار بخش مهمی از انرژی و تمرکز همه را صرف خود کند، بهتر است همه اعم از مردم و دولت ماهانه مبالغ ناچیزی به ازای هر واحد مسکونی در صندوق بیمه حوادث طبیعی ذخیره کنند تا در هنگام وقوع حادثه خسارت‌های مالی بدون دغدغه و سردرگمی و با آمادگی قبلی جبران شود.

وی تصریح کرد: پوشش بیمه صندوق حوادث طبیعی حالت پایه دارد و هر واحد مسکونی که بخواهد مازاد بر پوشش صندوق، برای خود پوشش بیمه‌ای اخذ کند، شرکت‌های بیمه به طور تکمیلی اقدام به فروش آن خواهند کرد. /۳۰۳/۹۶۹/م
محمدرضا محمودخانی
ارسال نظرات